IT-kursus på Vestbygården i Vejle d. 28. april 2008
 
Mandag d. 28. april 2008 deltog en lille skare af vores medlemmer i foreningens første IT-kursus. Formålet var at give deltagerne 'blod på tanden' så de selv kunne begynde at udforske vores hjemmeside, samt den mængde af øvrig information, som er tilgængelig på Internettet.
 
Som nybegynder er man selvfølgelig lidt forsigtigt, men det var forbløffende at se, hvor hurtigt deltagerne kom igang på egen hånd. Godt gået venner!
 
Der skal også lyde en stor tak til arrangørerne bag kurset, Henrik Hauge, Henrik Skøtt og Erik Asmussen. Det var et flot stykke håndværk I havde lavet, og der må bestemt være 'genvalg' til Jer.
 
Herunder har vi samlet lidt fotos fra den hyggelige og lærerige aften.
 
Thorkild Bech, som deltog i kurset, har efterfølgende sendt os sine betragtninger fra aftenen. Disse kan læses nederst på siden.
 
Klik på billederne for at se dem større.

Hvad har vi dog meldt os til!

Læsebrillen er på plads og lidt der snakkes lidt "teori".

Henrik Hauge tryller ved computer og storskærm.

Fornemmer man en vis skuffelser over "lækre sild" ikke er at finde på vores elektroniske fangstrapporter?

Henrik Bach leger katten efter 'musen'.

Henrik Hauge ryster 'guldkorn' ud af ærmet.

Erik Asmussen og Arne Rasmussen tog på en længere rejse ud i "Internet-land".
 
Og Arne opdagede at man kunne se de ting fra TV, som han havde glemt at optage på videoen - smart!

Pyha - så arbejder vi igen lidt på egen hånd...
 
Men måske kan man lurer lidt ved sidemanden?

Fotos: Henrik Skøtt

Modtaget 30.04.2008:
Flere 60+'ere har deltaget i et fortrinligt VSF kursus i brug af PC og hjemmeside!
 
På hjemmesiden og i opslagstavler har VSF den sidste måneds tid annonceret og tilbudt medlemmerne et gratis aften kursus i betjening af PC – varighed ca. 2-2½ time.
Formålet: At gøre det let for medlemmer at bruge en computer og få adgang til VSF´s hjemmeside.
 
Mandag aften d. 28.04.08 var jeg en blandt otte 60+'ere der deltog i det første computer kursus afholdt af VSF på Vestbygården, Nyboesgade 35, 7100 Vejle.
Initiativtagere og undervisere: Henrik Hauge Jacobsen, Erik Asmussen og Henrik Skøtt. Supervisor: Henrik Bach. Udlån af kursuslokale: Kent Gude.
 
Godt humør og lidt godmodig drilleri prægede denne lærerige aften. Arrangørerne havde virkelig lagt sig i selen for vores skyld. Henrik Hauge Jacobsen indledte med at byde os velkommen, hvorefter han spøjst bemærkede at ældreforsorgen havde sørget for lokaler...
Herefter fik vi udleveret en trykt introduktion på 6 sider, indeholdende en grundig og forståelig vejledning i hvordan man får adgang til og bruger VSF´s hjemmeside.
 
Mens vi nød arrangørernes medbragte kaffe, gennemgik H.H.J. introduktionen for os på computer: Start af computer – musen – internet – find VSF`s hjemmeside – grundlæggende funktioner – forsiden – venstre side – toppen af hjemmesiden (bl.a. nyheder – log in – personlige data – fangstrapport).
 
Under kyndig vejledning af vore ”strenge” undervisere, skulle vi nu hver især have lejlighed til at sidde ved computeren – faciliteterne var i orden – lækkert bord med PC til hver deltager. Vi fik anvist nogle øvelser og to gange Henrik og en gang Erik underviste som om de aldrig havde lavet andet – Henrik Bach hjalp os med at oprette password, så vi kunne prøve at indtaste egne fangster.
 
Jeg kan varmt anbefale andre medlemmer at tilmelde sig og derefter deltage i et af forårets VSF kurser med fokus på brug af PC og hjemmeside! Efter et par timer på skolebænken - inklusiv frikvarter - er man ”klædt” på til at gå på internet opdagelse, hvor der findes et hav af spændende informationer for en lystfisker. Har du ikke selv en computer, kan du, når behovet opstår, bruge bibliotekets eller én af dem VSF har stående i klubhuset.
 
Til jer alle fire skal lyde en stor tak for kyndig vejledning, kaffe, dejlig kage og såmænd en øl. – En helt igennem vellykket aften.
 
Med venlig hilsen
Thorkild Bech

På holdets vegne takkes for de pæne ord fra Thorkild.
Der er pt. ikke aktuelle planer om at afholde flere kurser i dette forår, men hvis tilpas mange ytre sin interesse, må "underviserne" afgøre, hvorvidt der er basis for en gentagelse.
På holdets vegne
Henrik Bach